Enkele spelregels om onze badmintonavonden vlot te laten verlopen:

  • Ben je de eerste die toekomt? Je kan dan al de netten beginnen opzetten, andere vroege vogels zullen je snel te hulp schieten.
  • Iedereen is welkom op onze club, zowel beginnende badmintonners als ervaren rotten. Iedereen speelt dan ook met iedereen. Wordt er nog een vierde vrouw/man gezocht op een veldje? Bied je dan spontaan aan! Als beginner in een groepje ervaren spelers krijg je zo de kans om wat tips & tricks bij te leren; als ervaren speler bij een groepje beginnende spelers kan je jouw kennis en kunde delen.
  • Bij ons wordt er doorgaans naar een set gespeeld. Is er niet veel volk aanwezig, dan heb je de mogelijkheid om nog een tweede (en derde) set te spelen, maar ga toch even van het veld om te wisselen om zo ook andere spelers de kans te geven.
  • Enkels zijn toegestaan wanneer een veldje voortdurend vrij blijft. Ben je aan het enkelen en zijn er toch nog spelers die graag willen dubbelen, geef dan de dubbel voorrang, en werk je enkel later af. In het laatste halfuur van een speelavond is hier vaak mogelijkheid toe.
  • Heb je als laatste gespeeld? Neem dan de kar en berg de netten, paaltjes en pluimen netjes op. Let er ook op dat de kast altijd op slot is en op zijn plaats teruggezet wordt.

 

Veel badmintonplezier!